Ustvarjalo se je...

Prvoobhajanska vabila

Mesec maj – mesec slovesnosti prvega svetega obhajila. Tudi v naši župniji bo to nedeljo potekala slovesnost in eden izmed prvoobhajancev je svoje sorodnike in prijatelje na ta dogodek povabil z vabili, ki sem jih izdelala jaz.

Za osnovo vabil sem se odločila za nežno pastelno zeleno barvo. Pomladna barva, nežna, pa še zmeraj fantovska. V trgovinici Ustvarjalni dotik sem našla čudovit biserni papir s kelihi in trto, iz katerega sem izdelala trak, ki vabilo drži skupaj. Iz iste trgovine sta tudi oba napisa, ki sem ju toplotno embossirala s srebrnim prahom. Za zunanjost vabila se mi je to zdelo dovolj, več okrasitve pa sledi še v notranjosti.

V notranjosti vabila se skriva motiv keliha s hostijo, ki ga krasijo pšenični klasi ter vinska trta. Ker rezalne šablone za kelih nimam, se redno poslužujem trika, da kelih izdelam iz kroga, ki ga prerežem na dva dela in tako dobim zgornji del – čašo ter spodnji del – podstavek, vse skupaj pa povežem še z enim manjšim krogom. Na beli hostiji je s prozornim prahom embossiran napis IHS, ki je prav tako iz enega izmed setov iz trgovine Ustvarjalni dotik.

Naj bo nedeljski dogodek lep praznik, ki bo za vedno ostal v lepem spominu prvoobhajancu, pa tudi vsem povabljenim.

Izdelek prijavljam v:
idejnik meseca maja 2022 – Ustvarjalni dotik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja