Ustvarjalo se je...

Na zdravje ob 70. rojstnem dnevu

Če osebo, za katero izdeluješ voščilnico, osebno poznaš, je izdelovanje voščilnice veliiiko lažje. Voščilnico mi je sicer naročila kolegica za svojega očeta, ampak ga sama tudi osebno poznam. Tako mi je kolegica navrgla nekaj idej, v katero smer naj grem z izdelavo, nekaj sem pa dodala sama.

Slavljenec rad spije dobro kapljico, zato ni bilo dileme, da na voščilnico vključim buteljko in kozarec vina. Etiketa je prav prišla za embosiranje letnice rojstva. Tako v tem primeru nisem uporabila številke 70, ampak letnico rojstva. Dodala sem tudi vinsko trto z grozdi, ki se lepo povežejo z barvo vina v kozarcu.

Sama pa slavljenca poznam iz cerkvenega občestva. Skupaj tudi prepevava v cerkvenem pevskem zboru, v katerem on poje že kar vrsto let. Zato so se na voščilnici v mali kuvertici znašle tudi note treh cerkvenih pesmi. In obstaja razlog, zakaj sem izbrala ravno te tri.
1. Jezus, ti si vinska trta: izbrala sem jo, ker sem vedela, da bom na voščilnico dala tudi trto in se nekako poveže s tem.
2. Marija , skoz življenje: prepričana sem, da ga je Marija spremljala na njegovi poti, na voščilnici pa se je pesem znašla kot priprošnja, da ga spremlja še naprej.
3. Hvala večnemu Bogu / zahvalna pesem: pesem v zahvalo za vsa preživeta leta.
Ta del voščilnice pa zaokrožijo še tri zlate note.

Naj slavljencu zdravje dobro služi tudi v prihodnjih letih, da bo lahko še naprej iz srca prepeval: “Kol’kor kapljic, tol’ko let, Bog nam daj na svet živet…”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja