Ustvarjalo se je...

Poročna voščilnica v meni ljubi zeleni

Vsako prvo soboto v mesecu oktobru praznujemo svetovni dan izdelovanja voščilnic, zato je prav da danes objavim eno izmed že izdelanih voščilnic, ker je to tudi moj dan – dan mojega hobija, ki ima res posebno mesto v mojem srcu.
Odločila sem se za voščilnico, ki je mislim da moja letošnja najljubša. Ko sem jo izdelovala, se je res tako lepo sestavljala skupaj, vse mi je šlo kot po maslu. Zasluge za to pripisujem tudi zeleni barvi, ker je to moja barva. Pa še poročna voščilnica je bila in le-te res vedno rada ustvarjam. 🙂

Za osnovo voščilnice sem vzela temno zeleno barvo, ker je bila to tudi barva poroke. Na osnovo sem zalepila papir z marmornatim vzorcem v zeleni barvi, ki se lepo povezuje z osnovo. Na zgornjo polovico sem nalepila bel papir, ki sem mu z rezalno šablono okrasila spodnji rob, vanj pa sem izrezala dva srčka, ki sta del kompleta rezalnih šablon ‘Amerikanka’ (Najlepši par).

V odprtini v obliki srčka sem dodala imeni mladoporočencev, na sredini pa sem ustvarila majhen cvetlični aranžma. Za zelenje sem uporabila rezalne šablone iz kompleta ‘Mešano zelenje’ (Mavelu), rožice pa so od Najlepšega para. Poročni pridih dodajo bele parlice, ki lepo dopolnijo izreze rožic.

Na spodnji del voščilnice sem dodala še kratek poročni napis, ki sem ga embosirala v zlati barvi. Napis je iz kompleta ‘Ta veseli dan’ (Mavelu). Tako je bila poročna voščilnica končana in pripravljena, da razveseli mladoporočenca na njun sanjski dan.

Ob današnjem svetovnem dnevu izdelovanja voščilnic se zopet sprašujem (tako kot sem se že mnogokrat vprašala), kaj prejemniki mojih voščilnic čutijo, mislijo, ko v roke dobijo ročno izdelano voščilnico. Srčno upam, da jim vsaj za kakšen trenutek postane toplo pri srcu. To je tisto, zaradi česar se mi zdi vredno, da za vsako posamezno voščilnico porabim kar nekaj ur, da jo izdelam. In tako bo tudi še naprej, ker si brez izdelovanja voščilnic res več ne prestavljam svojega življenja. Upam samo, da bodo moje roke in oči še dolgo časa dobro sodelovale z mano. 🙂

Voščilnico prijavljam v:
– galerija meseca oktobra – Najlepši par

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja