Ustvarjalo se je...

En dan, ki v večnost je ujet…

Ljubezen in zvestoba sta jedro kulture srca. Nista nam dani sami po sebi, potrebno ju je negovati, plemenititi. Dragoceni sta. Ljubezen in zvestoba sta sadeža drevesa, ki pogosto spominja na križ. Njegovi sadeži zorijo počasi v soncu in dežju, v viharju in vetru, ko pa dozore, postane zaradi njih skupno življenje praznik. Ljubezen in zvestoba sta ključ hiše, kjer najdeš varno zavetje. Tu je srce, ki bije zate, tu si sprejet z odprtimi rokami.
(Phil Bosmans)

Zgornjo misel Phila Bosmansa, ki res dobro oriše bistvo zakonske zveze, sem pred nekaj dnevi zapisala v poročno voščilnico, ki vam jo danes predstavljam. Voščilnica je bila namenjena paru, za katerega sem čisto po slučaju izvedela, da stopa na skupno življenjsko pot. Ženin je namreč moj prijatelj iz študentskih časov, vendar pa so se naše poti po koncu študija malce razšle, še vedno pa si na vsake toliko časa pošljemo kakšen sms. No, ampak ta slučaj je privedel do tega, da sva se dogovorila, da je sedaj pa že res skrajni čas, da se zopet srečamo, tako da upam, da nam srečanje res uspe izvesti.

Pa še nekaj besed o voščilnici oz. njeni izdelavi. Modra barva sicer ni med mojimi najljubšimi, tokrat pa me je pritegnila, pa še sama ne vem zakaj. Za osrednjo misel sem izbrala štampiljko Ustvarjalnega dotika (verz iz skladbe Pesek in dotik skupine Tabu), ki sem jo na bel biserni papir toplotno embosirala s srebrnim prahom. V bel papir sem z rezalno šablono izrezala okence v obliki srca, ta papir pa sem nato še embosirala z embossing srajčko, ki naredi te simpatične pikice. Bel papir z vzorcem sem nato zalepila čez biserni papir, sledila pa je samo še okrasitev z rožicami. Zopet sem uporabila Mavelu-jeve štampiljke in šablone ‘Cvetlični raj’. Odtise sem pobarvala z Distress ink-i v modrih odtenkih, za poživitev pa sem dodala še eno rumeno rožico. Na koncu mi je ostalo samo še to, da sem vse skupaj zalepila na svetlo modro osnovo in poročna voščilnica je bila končana.

Za konec vam samo še pošiljam en lep sončen pozdrav in hvala, ker ste prišli na obisk v moj ustvarjalni brlog.

Voščilnico prijavljam v izziv #21 – Modra kot morje, ki poteka v Veseli hiški.

3 komentarji

  • Majda Pur

    Čeprav praviš, da modra ni tvoja priljubljena barva, upam, da boš še ustvarjala z njo, saj je nastala tako imenitna voščilnica.
    Hvala, da si njo okrasila Veselo hiško in hvala za razmišljanje o ljubezni in zvestobi, oboje mi je polepšalo dan, Majda

  • Valerija

    Kako lepa in elegantna voščilnica. Zelo mi je všeč.
    Hvala, da si se pridružila našemu izzivu v Veseli hiški.
    Valerija DT

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja