Ustvarjalo se je...

Ena domača rudarska

Mi smo pa od tam doma…

Tam pri nas je črn dim,
črna fabrika pod njim,
a pod fabriko so rovi,
črni v njih noči in dnovi.


(V. Klemenčič – Pesem rudarskih otrok)

Tokrat sem izdelovala voščilnico ob okroglem 70. rojstnem dnevu in sicer za gospoda, ki je bil nekoč rudar. Zdelo se mi je smiselno, da tematika rudarstva zaobjema kar celotno rojstnodnevno voščilnico.

Odločila sem se za malce večji format voščilnice v obliki kvadrata, da sem imela na razpolago dovolj prostora za ustvarjanje. Na bel papir sem narisala rudarski motiv vhoda v jamo, ki sem ga nato pobarvala z Distress Ink-i. Na tablo pred vhod sem dodala številko 70 (šablone malih številk od Najlepšega para). Na spodnji rob sem dodala trak craft rjavega papirja, ki je isti kot tudi osnova voščilnice. Nanj sem odtisnila napis ‘Čestitke!’, ki ga lahko najdete pri Ustvarjalnem dotiku. Manjkalo mi je še nekaj svežega, zato sem tik nad ta trak z napisom dodala še zeleno travo, ki pa sem jo naredila s šablono iz kompleta ‘Na travniku’ od Najlepšega para. Na koncu sem vse skupaj zalepila na osnovo, za katero sem že rekla, da je iz rjavega craft papirja. In voščilnica je že bila pripravljena, da odide k slavljencu.

Voščilnico prijavljam v:
– galerijo meseca septembra pri Najlepšem paru
– idejnik meseca septembra pri Ustvarjalnem dotiku (uporabljeni izdelki: štampiljka s slovenskim napisom ‘Čestitke!’, rjav craft papir docrafts Papermania, 300g bel papir Craft UK Limited in 9mm obojestranski lepilni trak Aurelie)

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja