Ustvarjalo se je...

Jesenska poroka

Ni skrivnost, da je jesen moj najljubši letni čas. Zakaj? Ker je narava odeta v celo paleto barv: od zelene, ki še vztraja, do ognjenih odtenkov rdeče, rumene, oranžne in nenazadnje tudi vsi odtenki rjave, ki kažejo na to, da bo narava za nekaj časa zaspala. In kako bi si lahko želel še lepšo naravno kuliso za poročni dan, kot pa je sončen jesenski dan, okrašen z vsemi temi barvami?

Tokrat je bila na moji ustvarjalni mizi voščilnica za jesensko poroko. Seveda sem takoj v glavi imela jesenske barve in liste dreves. Kaj je nastalo? Pa poglejmo.

Za osnovo voščilnice sem vzela 300 gramski bel karton, ker sem kljub živim jesenskim barvam želela ohraniti nekaj poročne beline. Z Distress Ink-i sem ustvarila jesensko ozadje, ki sem ga rahlo poškropila z vodo, da so barve reagirale in tako so nastale naključne bele lise. Nato sem na to ozadje odtisnila jesensko listje, ki sem ga vzela iz Mavelu-jevega seta štampiljk ‘Veverička Ilka’ ter iz seta štampiljk ‘Jesen’, ki ga najdete pri Najlepšem paru. Listke sem posula s prozornim embossing prahom z bleščicami, ki sem ga nato seveda toplotno embossirala. Z belim embossing prahom sem nato toplotno embossirala še poročni napis, ki je del enega izmed poročnih setov štampiljk pri Ustvarjalnem dotiku. Čez ozadje sem nato dodala rdeč pas papirja, ki sem mu ob straneh s šablono naredila valovito borduro. Na ta trak sem dodala poročni par, izrezan iz istega belega papirja, kot je tudi osnova voščilnice. Poročno obleko sem okrasila s cvetličnim okrasom, ki je v istih barvah, kot je ozadje voščilnice, v istih barvah pa je tudi poročni šopek. Sama voščilnica je bila tako narejena, sledila pa je še okrasitev kuverte.

Kuverto sem izdelala v isti rdeči barvi, kot je rdeč papirnat pas na voščilnici. Dodala sem bel trak papirja, na katerega sem z Mavelu-jevimi štampiljkami ‘Abeceda’ odtisnila imeni mladoporočencev. Tudi pri odtiskovanju imen sem se malce poigrala z Distress Inki, saj sem želela doseči barvni gradient od rdeče do rumene barve. Za piko na i pa sem med imeni dodala še srček, ker poroke brez srčkov pač ni, kajne?

Ena čudovita jesenska poročna voščilnica je bila tako narejena. Meni so bile barve zares čudovite. Najbolj si pa seveda želim in upam, da je bila voščilnica všeč tudi mladoporočencema, ki sta jo prejela.

Pošiljam vam en čudovit sončen jesenski pozdrav iz mojega ustvarjalnega brloga!

Voščilnico prijavljam v:
galerija meseca oktobra – Najlepši par
– idejnik meseca oktobra – Ustvarjalni dotik (iz trgovine sem uporabila štampiljko poročnega napisa, 300g bel papir Craft UK Limited in 9mm obojestranski lepilni trak Aurelie)

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja