Ustvarjalo se je...

Poroka na zasavskem Triglavu

Prijateljica me je prosila, če lahko izdelam poročno voščilnico za par, ki si je za prostor svoje poroke izbral zasavski Triglav – Kum. Izraženi sta bili dve želji: svetlo modra barva in pa v voščilnico nekako vključena podoba Kuma. Pa sem začela kravžljati možgane, kako sedaj to realizirati.

Na koncu razmišljanja sem se odločila, da Kum v voščilnico vključim v obliki obrisa hriba, ki pa sem se ga lotila izdelovati s tehniko toplotnega embossiranja. Na bel karton sem z embossing pisalom narisala obris Kuma, vse skupaj posula s srebrnim embossing prahom (srebrna se bo lepo podala s svetlo modro barvo), segrela in tadaaa – na voščilnici je Kum! Na levi strani belega kartona sem s šablono ‘Elegantni trakovi’ (Najlepši par) izrezala trakove. Bele trakove sem odstranila, prazen prostor pa nato zapolnila z bleščečimi srebrnimi trakovi. Na same trakove sem dodala cvet, ki sem ga izrezala iz svetlo modrega pavs papirja (šablona ‘Mak’ – Najlepši par), znotraj cveta na prašnike pa sem dodala še en bleščeč srebrn srček. S pomočjo štampiljk ‘Abeceda’ (Mavelu) sem napisala imeni mladoporočencev, med katera sem prav tako nalepila en srebrn srček. Desni del voščilnice mi je deloval malce prazen, zato sem se odločila, da ga rahlo osenčim s svetlo modro Distress Ink blazinico. Senčen del sem nato še rahlo poškropila z vodo, da so se naredile majhne bele packe. Voščilnica je z vsemi srebrnimi bleščicami že tako ali tako delovala zelo elegantno, vendar pa sem za tisto pikico na i med srebrne trakove dodala še tri svetlo modre perlice. Ostalo mi je le še to, da vse skupaj zalepim na svetlo modro osnovo in voščilnica je bila pripravljena na čisto pravo hribovsko turo na Kum. 🙂 No, skoraj je bila pripravljena. Nekaj je še manjkalo…

Poročna voščilnica mora k poročnemu paru seveda oditi zapakirana v lepi kuverti. Iz svetlo modrega papirja sem izdelala kvadratno kuverto, ki sem jo prav tako okrasila z enim cvetom, le da sem tega izdelala iz belega pavs papirja, da je na modri kuverti lepo izstopal. Sem pa tudi ta cvet okrasila s srebrnim srčkom, prav tako pa sem tudi na kuverto dala nekaj svetlo modrih perlic.

V notranjosti voščilnice pa se je skrivala še mala kuvertica iz belega pavs papirja z bleščečim srebrnim srčkom, ki je bila namenjena vstavitvi “darila v papirnati obliki”. 😉

No, sedaj pa je bil voščilnica res v kompletu pripravljena, da se poda na sam vrh Zasavja. Kot mi je bilo sporočeno, je bila jesenska poroka zares lepa, pa še vreme jim je tisto popoldne pošteno služilo (glede na to, da je dopoldne še precej deževalo).

Izdelek prijavljam v:
– galerijo meseca novembra – Najlepši par
– izziv #298: Paus papir – CRAFT-alnica

3 komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja